« »Hulpdiensten hebben handen vol aan GHB-gebruikster

Gepubliceerd op 19-03-2019

Sint Willebrord - Politie en ambulancepersoneel hebben maandag 18 maart hun handen vol gehad aan een 30-jarige Bredase. De vrouw was vermoedelijk zwaar onder invloed van GHB. Ze sloeg, spuugde en trapte wild in het rond.

Agenten werden op 18 maart rond 18.15 uur opgeroepen naar een woning in Sint Willebrord. Een kennis van de bewoonster wilde de woning niet verlaten. Toen de dienders bij het huis aankwamen troffen ze de verdachte in de achtertuin aan. Ze lag op dat moment op de grond en leek onder invloed van drugs te zijn in haar handtas zaten meerdere flesjes met daarin vermoedelijk GHB. De ambulancedienst werd opgeroepen om medische zorg te verlenen.

Geweld tegen hulpverleners

Toen het ambulancepersoneel was gearriveerd om de vrouw te helpen begon ze hen uit te schelden. Ook schopte en sloeg ze wild om zich heen en probeerde ze een van de agenten te bespugen. Daarop is ze aangehouden en afgevoerd naar het cellencomplex in Breda. Ze raakte daar buiten bewustzijn en ook daar moest er ambulancepersoneel aan te pas komen om de vrouw van medische hulp te kunnen voorzien. Ook daar bleef de vrouw agressief. Ze spuugde wederom richting een politieagent en sloeg en schopte weer om zich heen. Met hulp van de agenten wisten de ambulancemedewerkers haar in de ziekenauto te krijgen. De vrouw is vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

ghb-1553016572.jpg