Hoe ontstond 112journaal

112journaal is ontstaan vanuit twee broers met dezelfde passie die er al vroeg in zat. Wij fietsten vroeger als jochies achter alles aan wat maar sirenes had. Eerst op gehoor, later met scanners en daarna kwamen de semafoons Dit heeft jaren zo geduurd, tot het moment zich aandiende om bij de vrijwillige brandweer te gaan.

Onze jongensdroom kwam uit. Opgeleid tot brandwacht waar we ongeveer 4 jaar trouw gediend hebben. In die jaren hebben we veel meegemaakt, mooie momenten maar ook trieste en emotioneel gebeurtenissen. Na gestopt te zijn met de brandweer, bleef het bloed toch stromen waar het niet gaan kon. Van hieruit zijn wij gestart met onze 112 fotografie.

Wat eerst een hobby was, is nu serieus werk geworden. Naast ons werk staan wij alle overige uren paraat om op 112 meldingen af te gaan, dus ook ’s nachts . Daar wij zoveel meemaken, wat onder de aandacht gebracht wordt, hebben wij besloten om een 112 website te openen onder de naam www.112journaal.nl. zodat iedereen, op elk moment, het laatste 112nieuws uit de regio kan lezen en bekijken.

Materiaal en verzorgingsgebied

112journaal verzorgd het 112nieuws van alle incidenten waar alle hulpdiensten, zoals politie, brandweer, ambulancedienst en het traumateam, bij betrokken zijn. Wij leveren ons foto- en videomateriaal aan diverse media, zowel lokaal als landelijk. We zijn dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wanneer er een incident plaats vindt, gaan wij ter plaatse om hier foto- en videobeelden van te maken, uiteraard naar de geldende journalistieke en ethische regels.

112journaal is te vinden op sociale media, zoals Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Voor een korte en snelle impressie ter plekke van een incident verzorgen wij live beelden via onder andere Facebook of Instagram.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op via ons mailadres 112journaal@gmail.com